London is living on the veg

 

Zeg je Londen dan zeg je Big Ben, Beatles, Fish & Chips en voor een enkeling Spice Girls. Het is je vergeven.

Er zijn steeds meer consumenten die zich bewust zijn van hun voeding. Of het nu gaat om vegetarisch, minder suiker, E-nummers of koolhydraten, deze groep bewuste eters groeit gestaag. Om te kijken of de Britten ook voor deze groep bewuste eters een aanbod heeft, ben ik in april in Londen op zoek gegaan naar alternatieven voor Fish & Chips.

 

Humor helpt

Gelijk werd ik weer herinnerd aan de droge humor van de Britten wanneer ik incheck in mijn hotel. Die humor zie je ook terug in de FMCG. Zo zie ik in de Wholefoods op Picadilly Circus een verse soep van het merk Soupologie, superleuk bedacht! In het chips-schap ligt de Poshcorn van Tyrrells, gemaakt door echte popcornnoisseurs. Goedkoop is het zeker niet, maar je koopt zeker meer dan popcorn alleen. Verderop hangen de Pop a Cob maiskolven in een verrassend opvallende verpakking. Ook hangen er kleine zakjes groente- en fruitchips van het merk Nothing But. Vind je Ananas & Druif nog niet zo sexy, probeer dan eens Peultjes & Paprika of Biet & Pastinaak.

De Kale chips kennen we inmiddels in NL ook, maar de verpakking van Luke's Protein chips moest ik twee keer lezen. Ook het merk Eat Real heeft diverse healthy alternatieven: Quinoa Chips, Hummus Chips en Lentil Chips.

Iets verderop raak ik aan de praat met één van de twee Squirrel Sisters. Deze zusjes maken guilt free snacks die 100% natuurlijk zijn en volledig aansluiten bij hun visie dat gezond leven, genieten en plezier maken prima hand in hand kunnen. Voor een product dat verkocht wordt als vegan, raw, gluten free, paleo en suikerloos dacht ik dat er niet veel smaakvols meer over zou blijven. Ik ben blij dat ik heb geproefd, want de snackbars smaakten verbazend goed.

Voor de echte zoetekauw lag er bij Wholefoods overigens genoeg voor het grijpen. Op de prijskaartjes staat netjes aangegeven wat erin zit, zodat je zelf kunt bepalen of het past in je dieet.

Bij Selfridges zag ik de prachtige verpakking van mini chocolade biscuits aan voor de geurstokjes van Rituals.

 

Veggies

Bij Wholefoods kun je trouwens niet om de waanzinnig mooie groente afdeling heen. Een kleurrijke presentatie en enorme warendruk. Bij Marks & Spencer waren de groente pasta's erg leuk om te zien, die als prima alternatief kunnen voor conventionele pasta. Allemaal inspelend op convenience en passend in de Schijf van Vijf waarbij de groente inname per dag voor volwassenen is verhoogd naar 250 gram. Heb je eigenlijk nu direct trek en ben je meer op zoek naar instant consumption? Geen probleem. Er zijn voldoende Juice Boxes op straat. De salad jars van Gym Bites kun je gewoon uit een vending machine halen. En je gekochte groenten & fruit kun je bij As Nature Intended gewoon wassen in de winkel.

 

Restaurants

Maar soms is het toch fijn om even ergens te gaan zitten voor de lunch of diner en on-the-go even te laten voor wat het is. Dan kun je prima terecht bij de Detox Kitchen. Maar mijn favorieten zijn toch wel Ottolenghi en Mildreds. Alledrie hebben ze hun recepten gebundeld in boeken, zodat je die heerlijke maaltijd nog eens zelf na kunt maken. En die Fish & Chips? Nergens meer tegen gekomen…